woensdag 28 augustus 2013

Poseren op vrijgezellenfeestjes

Poseren op vrijgezellenfeestjes

Veel gevraagd

Wie de advertenties een beetje bijhoudt waarin modellen gevraagd worden, die zal het niet ontgaan zijn dat daar nogal eens vragen bij zitten voor een model voor een vrijgezellenfeestje en dergelijke.

Is dat leuk voor een model?

Veel modellen zien dit als een weinig serieuze bezigheid die vraagt om gezeur en problemen maar het is de grote vraag of dat wel zo is.

Het begint met onwennigheid

Natuurlijk zal er bij de aanwezigen sprake zijn van een bepaald soort onwennigheid. Daar sta je dan plotseling achter een ezel met een stukje houtskool in de hand en een ontkleed model voor je, waar je je dan maar een houding moet geven. De meesten hebben die situatie nog nooit bij de hand gehad. Sommigen pakken dat enorm serieus op, anderen beginnen met er eerst maar eens een geintje van te maken. Tekenen met houtskool is toch altijd al een beetje wennen, modeltekenen met houtskool is dat al helemaal.

De flauwe grappen verdwijnen snel

Maar in de praktijk zie je toch dat de flauwe grappen al heel snel over zijn en overgaan in een serieuze benadering van het modeltekenen. Vaak ontstaat er een soort competitie omdat men niet voor elkaar onder wil doen. Je merkt ook al heel snel dat er een stuk respect ontstaat in de richting van het model.


Enig incasseringsvermogen is handig

Natuurlijk moet je er een model met enig incasseringsvermogen voor hebben, al is het maar vanwege de "kunstwerken" die van je worden vervaardigd. Het werk voor vrijgezellenfeestjes etc leent zich dan ook heel slecht voor beginnende modellen. Ook is het zo dat het 's morgens vaak serieuzer is dan 's avonds omdat er dan meestal al de nodige alcohol is genuttigd waardoor de sfeer wat losser wordt.

Er komen heel veel vragen

Omdat er als gezegd vaak al snel een soort respect richting het model ontstaat mag je heel veel vragen verwachten. Men zal met vragen komen waarom je het werk doet, wat je er van vindt, wat je zoal meemaakt en noem maar op.

Model tekenen op vrijgezellenfeestjes

Het is eigenlijk best leuk om te doen

Al met al is het,in tegenstelling tot wat veel modellen denken, eigenlijk best leuk om te doen. Wel is het van groot belang of er een begeleider is. Iemand die het gezelschap een beetje bijstuurt als het erg lollig wordt en die waar nodig aanwijzingen kan geven. Want ook dat kan bij meer serieuze personen best van belang zijn. Die willen uiteindelijk toch met iets leuks thuiskomen dat ze kunnen laten zien.

En je komt als model nog eens ergens

Dit soort feesten wordt echt op allerlei punten gegeven. De foto's bij dit artikel zijn afkomstig van een sessie op het Friese platteland, in een schuur van een grote Friese boerderij. In bijkomend voordeel is dat er meestal geen gebrek is aan hapjes en drankjes (let op je lijn als model!) en dat de betaling meestal wel bovengemiddeld is.