zaterdag 11 oktober 2014

Workshops, kansen en mogelijkheden.

Modeltekenen |  kansen en mogelijkheden



Workshops modeltekenen zijn heel populair. 



Veel kunstenaars organiseren iets

Steeds meer kunstenaars ontdekken deze vorm van bijverdienste. En zeker in de afgelopen zomer  waren er dan ook volop "modeltekendagen" te vinden. Je ziet ook dat de workshops modeltekenen bij cursisten in de smaak vallen. Ook stoppen veel reguliere cursussen en tekenclubs al in april of mei en dan is een workshop een prima manier om de lange zomer te overbruggen.

Workshops trekken relatief veel mensen

Lijken tegenwoordig sommige tekenclubs wat minder druk bezocht te worden, deze incidentele workshops trekken vaak extra veel mensen. Het feit dat ze meestal in het weekend zijn speelt daar beslist ook wel een rol in. Veel mensen die in de week hun werk of andere verplichtingen hebben kunnen in het weekend wel.

Éénmalige workshops zijn een goede manier om iets te proberen

Een workshop voor beginners is ook een prima manier om eens aan een echte cursus "te ruiken", dus om te kijken of het wellicht iets voor je is, zonder direct allerlei verplichtingen aan te gaan.

Workshops duren wat langer dan een cursus

Workshops duren meestal een hele dag. Het leuke van dit soort hele dagen voor de modellen is, dat het niet echt een probleem is als de afstand eens een keer wat groter is. Je gaat nu eenmaal niet even twee uur reizen naar de andere kant van het land voor een avondje cursus.
Maar voor een workshop van vijf of zes uur is het een heel ander verhaal. Dan kan er vaak veel meer. Als model kom je daarmee met deze workshops door het hele land.

Een nieuw model is vaak interessant

En veel modellenregelaars vinden het ook wel interessant om eens een voor hen en de cursisten een meer onbekend kunstmodel te hebben. Het is daarvoor natuurlijk wel van belang dat je je als model goed weet te promoten. Een modellenregelaar die jou niet kent, kan je natuurlijk niet op afstand beoordelen. En kan dus niet zien of je geschikt bent voor zijn workshop. Dat moet allemaal blijken uit jouw promotie als kunstmodel.

Workshops zijn heel geschikt voor een thema

Een eenmalige workshop biedt natuurlijk ook een prima insteek om een bepaald thema eens helemaal uit te gaan werken. En, omdat deze workshops vaak in de zomermaanden gehouden worden, hebben we als het goed is, mooi weer en daarmee de kans om eens buiten te werken. Zoekt u een thema? Op mijn kunstmodel site is een digitaal boekje met ideeën en suggesties te vinden. Gratis en vrijblijvend op te halen voor iedereen, die een idee of suggestie zoekt. 

idee of suggestie voor modeltekenen nodig?


Workshops in de vorm van een (buitenlandse) vakantie

Een aparte vorm van een workshop, die ook steeds meer wordt aangeboden, is de cursus of workshop als een soort van korte vakantie. Met name de workshop in  Frankrijk is daarbij populair. Het is kennelijk ideaal als land om dit soort creatieve activiteiten te ontplooien.


Workshops bieden kansen om deelnemers te werven voor tekenclubs

Kortom, de workshop modeltekenen wint duidelijk terrein, misschien zelfs wel iets ten koste van reguliere tekenclubs. Aan de andere kant ligt hier voor tekenclubs een gouden kans om nieuwe leden te trekken en bestaande leden eens een keertje iets nieuws aan te bieden. En laten we wel zijn, veel clubs kunnen tegenwoordig wel wat nieuwe leden gebruiken.

Houd je workshops op een leuke locatie

Waarom tenslotte altijd in hetzelfde zaaltje tekenen? Ga eens een zaterdag met één of twee modellen naar het bos, de duinen, het strand, naar de wei met een paar koeien erbij, naar één of andere ruïne of noem maar op. Gezellig midden op een dorpsplein tekenen of "plein-air schilderen" zorgt ook voor flink wat extra aandacht. En daarmee is het een prima reclame en promotiemiddel voor een tekenclub. Of doe het gewoon bij iemand thuis. Desnoods bij het model

Ga oefenen op een bepaald onderwerp

Daarnaast is een workshop een prima gelegenheid om eens speciaal ergens op te oefenen: bijvoorbeeld op het werken met handen en voeten. Of het werken met een bepaald materiaal om tot een nieuwe vorm van kunst te komen. Huur daar desnoods een gespecialiseerde docent voor in.

Wedden dat het gewaardeerd wordt en dat het nieuwe leden gaat trekken? Dan kom ik u volgend jaar zomer wel weer op een workshop tegen.

Een workshop bij het model thuis

En dan zijn er nog de speciale workshops. De workshops waar alles in overleg met de deelnemers gaat en waar dan ook eigenlijk alles kan. Dat zijn de workshops van "model met koffie". Een nieuw concept dat ik bij mijzelf thuis organiseer.   


Lijkt dat u ook best wel leuk? Kom dan eens kijken. Een afspraakje is snel genoeg gemaakt, nietwaar? 


 LEEST U JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje