woensdag 17 oktober 2012

Model voor modeltekenen: leeftijd niet van belang

Gekleed model tekenen

Model voor modeltekenen: leeftijd niet van belangVoor veel vormen van modelwerk geldt dat je aan nogal wat eisen dient te voldoen. Je moet vooral bij fotowerk een geschikte lengte hebben.

De juiste confectiematen zijn van belang, want je mag vooral niet te dik zijn…Je leeftijd kan eigenlijk niet jong genoeg zijn…Zolang het wettelijk allemaal mag is het al goed.

Dat soort zaken zijn in de wereld van de modellen voor modeltekenen gelukkig wat anders geregeld. Lengte speelt geen enkele rol. Het gewicht speelt alleen een rol qua benaming. Zit je boven maatje 46 dan wordt er in het algemeen gesproken van een plusmodel.

Op zich zijn plusmodellen bij veel tekenclubs behoorlijk geliefd. Dus een maatje meer hoeft geen enkel probleem te zijn om aan een carrière als model te beginnen. Leeftijd is een ander verhaal. Waar in de fotografie de voorkeur meestal automatisch naar jongere modellen gaat, is dat bij in de wereld van de kunstmodellen zeker geen automatisme.

Karakteristieke uitstraling

dynamisch modeltekenen voor de echte liefhebber.
Is dynamisch modeltekenen
ook iets voor u?
Veel tekenaars geven zelfs de voorkeur aan een model van middelbare leeftijd, omdat deze volgens velen een karakteristiekere uitstraling hebben. Vaak durven ze veel meer zichzelf te zijn. Hierdoor komen hun specifieke, eigen kenmerken en vormen vaak beter tot hun recht. En daar zit eigenlijk qua leeftijd geen bovengrens aan. We kennen modellen die de 70 al ruimschoots gepasseerd zijn en die als model volwaardig geaccepteerd zijn. Uiteraard zal niet iedereen van die leeftijd nog allerlei moeilijke standen vol kunnen houden.

En ook zal men misschien niet meer zo snel van standen kunnen wisselen. Maar dat zijn geringe beperkingen waar elke kunstenaar mee zal kunnen leven. Dus hebt u geen ideale maten om als fotomodel aan de gang te gaan, dan is er altijd nog de mogelijkheid van een carrière als kunstmodel.

Daar liggen de eisen aan uiterlijk een stuk lager. Voor zover er al van enige eisen sprake is.

Kunstmodel is dus een vak waar je, als je dat wilt tot op hoge leeftijd mee door kunt gaan. Een kunstmodel van middelbare leeftijd is volkomen normaal. Een ook bejaarde kunstmodellen zijn beslist geen uitzondering.


mijn facebook profiel mijn linkedin profiel mijn twitter profiel


modeltekenen aan huis
Thuis naar model tekenen, een nieuwe rage

Geen opmerkingen:

Een reactie posten