woensdag 15 augustus 2012

Op tijd komen en de zin van controles


Modeltekenen | Op tijd komen


Zekerheid heb je als het model binnen stapt


Een goede onderlinge verhouding voorkomt veel


model schilderen aquarel

Betrouwbaarheid is van groot belang

Het is ook bij iets als modeltekenen voor alle partijen van het grootste belang dat men op elkaar kan rekenen.  En helaas schort het daar nog wel eens aan. 

"Een model komt meestal te laat." zegt "men".

Modellen hebben nu eenmaal de naam standaard te laat te komen. En dat beeld zal wel niet uit het niets ontstaan zijn. Dus als je als model positief op wilt vallen, dan zorg je ervoor dat je ruim tevoren aanwezig bent. 

Op tijd komen vermindert de stress bij iedereen

Simpel, maar het werkt. Want dat vermindert de stress bij de docent op een enorme manier en hij of zij zal je er dankbaar voor zijn. Want er zit wel een groep cursisten op hun model te wachten. 

Soms komt een model zelfs helemaal niet

Kom je erg laat of kom je zelfs helemaal niet opdagen dan is de sessie voor deze mensen gewoon verziekt. Men zal natuurlijk vast wel iets weten te improviseren. Maar het is niet waar men voor betaald heeft. En zeker niet waar men op zit te wachten.

Je hebt wat dat betreft als model een behoorlijke verantwoordelijkheid. En je dient je als model dan ook wel degelijk naar die verantwoordelijkheid te gedragen.

Vertraging kan natuurlijk gebeuren

Natuurlijk kan het altijd gebeuren dat je ergens vertraging oploopt. Lukt het je beslist niet om op tijd te zijn door onvoorziene files.

onvoorziene files
onvoorziene files



Of een trein die rustig een half uurtje tussen de gezellig grazende koeien staat zonder dat je ook maar een flauw idee hebt wat er aan de hand is., bel dan even op dat je onderweg bent maar dat je wel komt. Bepaalde files kun je bijvoorbeeld gewoon voorzien en daar kun je rekening mee houden. 

Koe
Wat staat die trein daar te doen? 



Als je een overstap van 1 minuut bij de trein hebt zal dat ook bijna altijd mislukken. Dus hou ook daar rekening mee. Hiermee zul je beslist dankbaarheid oogsten. En dan zal geen mens het je kwalijk nemen dat je later bent als het je toch een keer mocht overkomen. Zorg altijd dat je een telefoonnummer hebt,  dat je bij vertraging kunt bellen. Want er is altijd nog zoiets als overmacht. Een ongeluk op de weg bijvoorbeeld. Dat kun je niet voor zijn. 

Sommige docenten bellen eerder even op

Bepaalde docenten en modellenregelaars proberen zichzelf gerust te stellen door op te bellen of een "appje" te sturen. Bijvoorbeeld de avond tevoren. Soms levert dat inderdaad modellen op die eigenlijk helemaal niet van plan waren om te komen. Die modellen gaan bij de betreffende docent natuurlijk direct door naar een mooi plekje op de zwarte lijst.

100% zekerheid krijg je niet door op te bellen

Maar toch heb je als docent nog geen enkele zekerheid als je de avond ervoor opgebeld hebt. Die zekerheid heb je pas als het model bij je het lokaal binnen stapt. Hou dus als model rekening met deze docenten door ze bijtijds in kennis te stellen van vertragingen en dergelijke. Vat het niet persoonlijk op als men je na belt. Men is het helaas gewend dat modellen het vaak af laten weten.

Kleine dingen kunnen het beeld dat je uitstraalt enorm beïnvloeden

Bedenk dat een positief gedrag en het feit dat je er door soms kleine dingen uitspringt ten opzichte van je collega's je kans op vervolgopdrachten enorm vergroot. En dat negatief gedrag je kansen op werk in nog veel grotere mate vermindert. 

De mond-tot-mond reclame doet in de modellenwereld echt zijn werk wel, en beslist ook als het negatief is.


Dat model met haar koffie is altijd op tijd

Het voordeel als je bij je model op de koffie gaat is, dat ze altijd op tijd is. Niet dat dat nodig is, want ik heb een goede naam als het om betrouwbaarheid gaat. Maar je weet als tekenaar of schilder in elk geval goed waar je aan toe bent. 

Het model is er bij "model met koffie" in elk geval altijd
Het model is er bij "model met koffie" in elk geval altijd




 LEEST U JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje